topbella

Saturday, March 12, 2011

Kerja

Dah lama aku tak update blog ni.
Bukan aku melarikan diri atau apa...cuma aku dah start keje Isnin lepas.
Dah lama tak keje...sangat penat.
Hari ni cuti sebab company tu ada buat trip untuk staf diorang. Aku tak join sebab baru masuk keje. Tak confirm pun lagi. Diorang pergi Hanoi 4 hari. Rabu baru start keje semula.
Tapi, aku terkecuali sebab Isnin dan Selasa ni aku kena masuk keje jugak sebab adik ipar bos tu tak pergi trip tu. So, dia nak buka ofis dan aku kena keje la...
Dalam 4 orang je kot yang keje Isnin dan Selasa ni. Mesti kebosanan kan...
Diorang sekarang ni dah dalam kapal terbang kot ke Hanoi.
Citer pasal keje...penat...hihi...


Lama tak keje kan...asyik duk rumah je. Tetiba pulak start keje...mana tak penat.
2 hari pertama aku keje je yang aku tido dalam pukul 10 malam.
Lepas tu...lepas Maghrib je terus tertidur. Mengantuk sangat-sangat. Pukul 12 lebih tengah malam tu la baru aku tersedar. Nasib baik tersedar sebab tak de la aku terlepas solat Isyak. Biasanya memang akan sedar la.
Seronok ke keje?
Aku pun tak tahu.
Tapi, sejak aku kerja ni aku fikir macam mana kalau aku ada anak nanti. Kesian kat diorang...bila balik je penat dan risau tak terlayan kerenah anak-anak.
Aku juga terfikir sebab tu kot anak zaman sekarang tak rapat dengan keluarga. Tidak memikirkan keluarga sebab pada fikiran diorang ibu dan ayah diorang pun tak fikirkan diorang. Asyik sibuk dengan kerja je sampai tiada masa untuk bersama mereka dan bergurau senda dengan mereka.


2 comments:

Shirowun said...

betul 2 kak.. frh pn takot kalau frh ada anak nti.. boleh ke nk bahagi masa dgn keje dgn anak.. bila tgk bdk2 zaman sekarag mcm2 perangai sumpah takot..

N.Y. said...

tau xpe frh.akk akn pk 2 x utk keje klu dh ada ank.

Post a Comment

Aku tetap aku...

My photo
Aku insan biasa yang dilahirkan d bumi Allah SWT ini. Nothing special about me. PEACE NO WAR!!!!!
 
...amYunus...© DiseƱado por: Compartidisimo